Amsterdam Diner

Amsterdam Diner

Afgelopen zomer vierde het Amsterdam Diner, één van de meest gewaardeerde en impactvolle fundraising gala’s van Nederland, haar 30-jarig bestaan. En met succes, want met ruim 1100 genodigden was de opkomst niet eerder zo hoog. Onder hen veel bekende Nederlanders, vooraanstaande zakenlui en prominente politici. Gezamenlijk haalden zij ruim 1,27 miljoen euro op voor het Noodfonds Oekraïne, Nederlands toponderzoek naar de genezing van hiv en het opsporen van hiv bij baby’s en jonge kinderen in Kenia. Vermaat nam in samenwerking met een heleboel vrijwilligers de uitvoering van het diner voor haar rekening.

Het Amsterdam Diner, dat voor de 22ste keer op rij in de AFAS Live plaatsvond, schonk dit jaar speciale aandacht aan Oekraïne. Door de oorlog wordt de zorg voor 260.000 mensen met hiv en aids ernstig bedreigd. Het Aidsfonds riep een speciaal noodfonds voor het land in het leven, waar een deel van de opbrengsten van het diner naartoe gaat.

De culinaire uitvoering van het evenement was in handen van negen chefs van Vermaat, aangevuld met een grote groep vrijwilligers. Vanwege de vooruitstrevendheid en impact van de Amsterdam Dinner Foundation, de initiatiefnemer van het evenement, werd er gekozen voor een volledig vegetarisch menu. Absolute blikvanger van de avond was het tussengerecht: rode biet met Tomasu beurre blanc naar recept van Joris Bijdendijk. De chef is al sinds 2019 verbonden aan het event en verzorgde in 2020 vanwege de coronapandemie zelfs een afhaalontbijt voor alle genodigden. Ook was er speciale aandacht voor de startende ondernemers van Baked in Amsterdam, die met hun groentenbrood, wortelcoulis en lobbige room het dessert voor hun rekening namen. De overige gangen bestonden uit een soep van gele groenten en een kruidenrisotto.

Tussen de vier gangen door was ruimte genoeg voor diverse optredens en bijdragen vanuit het publiek. Zo opende burgemeester Femke Halsema de avond en verraste prinses Mabel van Oranje de genodigden later op de avond met een speech over een aidsvrije wereld. Ook was er speciale aandacht voor Humberto Tan, die een award in ontvangst mocht nemen als dank voor zijn betrokkenheid in de strijd tegen aids. Tan verloor ooit zelf een broer aan de ziekte en wordt gezien als belangrijke stem van het verzet tegen het stigma rond aids en discriminatie van mensen met hiv. De presentatie van de avond was in handen van zangeres Giovanca, die de eer had om twee winnaars van het Songfestival aan te kondigen: onze eigen Duncan Laurence en Kalush Orchestra, de Oekraïnse winnaars van de laatste editie.

Contact

Ben je op zoek naar een culinair partner voor jouw evenement?
Wij gaan met liefde aan de slag!

info@vermaatevents.nl
085 30 34 960

Bezoekadres
Vermaat Events
Kamerlingh Onneslaan 24a
3401 MZ IJsselstein

Algemene voorwaarden
Vermaat Groep